Δευτέρα , Μάρτιος 19 2018
Home / ΝΕΑ / Κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο

Κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο

Το ποσό των 4.313.675 ευρώ κατατέθηκε τον Ιανουάριο στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου από κατηγορούμενο σε υποθέσεις εξοπλιστικών.

Τα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για κάποιες από τις οποίες, μάλιστα, έχει παραπεμφθεί σε δίκη. Στόχος του επιχειρηματία, λένε αρμόδιες πηγές , είναι να κάνει χρήση των σχετικών διατάξεων του νόμου προκειμένου να πετύχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, «το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο. Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο λογαριασμός με δικαιούχο του Ελληνικό Δημόσιο έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».

Πηγή: newsbeast.gr

loading...

Check Also

Συναγερμός στην Πυροσβεστική. Μεγάλη Φωτιά στο Κέντρο της Αθήνας!

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (19.03.2018) στην Πυροσβεστική. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κτίριο επί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *