Το βίντεο που θα σοκάρει τον πλανήτη: 5χρονοι μαθητές στη Βόρεια Κορέα εργάζονται σκληρά 10 ώρες την ημέρα!

2131321

Ακόμα και μικροί μαθητές πέντε ετών υποχρεώνονται να δουλέψουν υπό σκληρές συνθήκες στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν – Ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου στην απάνθρωπη αυτή κατάσταση

Μία από τις χειρότερες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η παιδική εργασία, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός στη Βόρεια Κορέα. Μικροί μαθητές, που κανονικά θα έπρεπε να φοιτούν στο σχολείο, με την σύμφωνη γνώμη των δασκάλων τους, εργάζονται σκληρά και αδιάκοπα κάτω από τον καυτό ήλιο…

Η είδηση μαζί με το σχετικό σοκαριστικό βίντεο είναι το αποτέλεσμα έρευνας της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror και η καταγραφή των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας των μικρών μαθητών έγινε με κρυφές κάμερες. Στο επίμαχο βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, μικροί μαθητές, ηλικίας ακόμα και πέντε ετών, εικονίζονται να μεταφέρουν πέτρες μερικές φορές μεγαλύτερες από τους ίδιους και να τις τοποθετούν σε μεγάλα σακιά.

Σε μια άλλη περίπτωση, παιδιά επιδιορθώνουν με σφυριά τις ράγες σιδηροδρομικού σταθμού. Οι δάσκαλοι των μικρών μαθητών, που εργάζονται δέκα ώρες την ημέρα, προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον ήλιο και κατευθύνουν με φωνές τα παιδιά.

Για τις φρικτές εικόνες εκμετάλλευσης των παιδιών, που καταγράφηκαν στην βορειοανατολική επαρχία Ryanggang της Βόρειας Κορέας, ο Michael Glendinning από την οργάνωση «European Alliance of Human Rights in North Korea» για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε: «Το βίντεο που έχει καταγραφεί από την Mirror είναι εντυπωσιακό στην τεκμηρίωση μιας από τις χειρότερες παραβιάσεις που προκαλεί το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, της παιδικής εργασίας».

Πηγή

Σχολιάστε εδώ!

loading...

Αυτά πρέπει να τα δείτε: More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.