Τετάρτη , Νοέμβριος 1 2017
Home / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ / ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ / Απίστευτες έγχρωμες εικόνες από το Παρίσι 100 χρόνια πριν

Απίστευτες έγχρωμες εικόνες από το Παρίσι 100 χρόνια πριν

Πάνω από 100 χρόνια πριν, ο Albert Kahn, ένας Γάλλος τραπεζίτης, ανέλαβε ένα τεράστιο φωτογραφικό project που έγινε γνωστό ως “Τα Αρχεία του Πλανήτη”.

Στέλνοντας φωτογράφους σε κάθε ήπειρο, ο Kahn στόχευσε στο να συλλέξει έγχρωμα στιγμιότυπα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, χρησιμοποιώντας μια ολοκαίνουρια για την εποχή μέθοδο που ονομαζόταν Autochrome Lumiere. Κατά τη διάρκεια του project συγκεντρώθηκαν πάνω από 72000 έγχρωμες εικόνες, αλλά η ακόλουθη σειρά φωτογραφιών εστιάζει στην καθημερινή ζωή του Παρισιού πριν από σχεδόν ένα αιώνα.

Ο Kahn ανέθεσε σε τέσσερις φωτογράφους τον Leon Gimpel, τον Stephane Passet, τον Georges Chevalier και τον Auguste Leon να συλλέξουν εικόνες από το κοσμοπολίτικο Παρίσι: . Χρησιμοποίησαν πρωτοπόρα τεχνολογία και εφάρμοσαν χρωματικά φίλτρα φτιαγμένα από μικροσκοπικούς κόκκους βαμμένου άμυλου πατάτας.

Οι καλλιτέχνες ξεκίνησαν να καταγράφουν την πόλη το 1914, μόλις λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου. Οι εικόνες που συγκεντρώθηκαν καταγράφουν τον καθημερινό αγώνα της πραγματικής ζωής, σε αντιπαράθεση  με την χαρά του να ζεις, χαρακτηριστική για τους Παριζιάνους.

Η συλλογή αυτή προβάλλει μια υπέροχη, γραφική χρονική περίοδο, με ιστορικές σκηνές.

loading...

Check Also

16 εντυπωσιακά αγάλματα που προκαλούν έκπληξη και θαυμασμό στο θεατή

Share Tweet Share Share Email 16 εντυπωσιακά αγάλματα που προκαλούν έκπληξη και θαυμασμό στο θεατή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *