Απίστευτες έγχρωμες εικόνες από το Παρίσι 100 χρόνια πριν

10

Πάνω από 100 χρόνια πριν, ο Albert Kahn, ένας Γάλλος τραπεζίτης, ανέλαβε ένα τεράστιο φωτογραφικό project που έγινε γνωστό ως “Τα Αρχεία του Πλανήτη”.

Στέλνοντας φωτογράφους σε κάθε ήπειρο, ο Kahn στόχευσε στο να συλλέξει έγχρωμα στιγμιότυπα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, χρησιμοποιώντας μια ολοκαίνουρια για την εποχή μέθοδο που ονομαζόταν Autochrome Lumiere. Κατά τη διάρκεια του project συγκεντρώθηκαν πάνω από 72000 έγχρωμες εικόνες, αλλά η ακόλουθη σειρά φωτογραφιών εστιάζει στην καθημερινή ζωή του Παρισιού πριν από σχεδόν ένα αιώνα.

Ο Kahn ανέθεσε σε τέσσερις φωτογράφους τον Leon Gimpel, τον Stephane Passet, τον Georges Chevalier και τον Auguste Leon να συλλέξουν εικόνες από το κοσμοπολίτικο Παρίσι: . Χρησιμοποίησαν πρωτοπόρα τεχνολογία και εφάρμοσαν χρωματικά φίλτρα φτιαγμένα από μικροσκοπικούς κόκκους βαμμένου άμυλου πατάτας.

Οι καλλιτέχνες ξεκίνησαν να καταγράφουν την πόλη το 1914, μόλις λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου. Οι εικόνες που συγκεντρώθηκαν καταγράφουν τον καθημερινό αγώνα της πραγματικής ζωής, σε αντιπαράθεση  με την χαρά του να ζεις, χαρακτηριστική για τους Παριζιάνους.

Η συλλογή αυτή προβάλλει μια υπέροχη, γραφική χρονική περίοδο, με ιστορικές σκηνές.

loading...

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

loading...