Τρίτη , Ιανουάριος 30 2018
Breaking News
Home / ΝΕΑ / ΥΓΕΙΑ / ΠΡΟΣΟΧΗ…Oι γυναίκες συνήθως τα αγνοούν και οι γιατροί κάνουν λάθος διάγνωση! Αυτά είναι τα δύο πρώτα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών

ΠΡΟΣΟΧΗ…Oι γυναίκες συνήθως τα αγνοούν και οι γιατροί κάνουν λάθος διάγνωση! Αυτά είναι τα δύο πρώτα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών

Συνήθως οι ασθενείς δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα αυτά , ή ακόμα χειρότερα, δεν τα γνωρίζουν , και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καρκίνος των ωοθηκών διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια στις περισσότερες περιπτώσεις .

Μερικές φορές ακόμη και μερικά ορατά συμπτώματα συνδέονται με μια εντελώς διαφορετική ασθένεια λόγω της κοινής τους φύσης. Αυτό είναι και το χειρότερο λάθος που πολλές φορές κοστίζει ζωές.

Πολλές ζωές έχουν φύγει από αυτό το είδος του καρκίνου τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι συχνά αποκαλούν το καρκίνο αυτό «σιωπηλό δολοφόνο».Παρά το γεγονός οτι είναι δύσκολο να διαγνωστεί ο καρκίνος των ωοθηκών σε πρώιμο στάδιο, δεν σημαίνει οτι οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον καταλάβουν.

Τα πρόωρα συμπτώματα αυτού του τύπου καρκίνου συχνά παρερμηνεύονται ως συμπτώματα κάποιας αβλαβής ασθένειας. Ωστόσο, η διαφορά είναι τεράστια εδώ. Σε αντίθεση με άλλα συμπτώματα , τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και μερικές φορές μέχρι να είναι πολύ αργά. Δυστυχώς, οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν αυτά τα συμπτώματα , και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι τακτικές επισκέψεις στο γιατρό, μπορεί ακόμη και να σώσουν τη ζωή τους.

Προσέξτε τη κατάστασης της υγείας σας συνέχεια, και να είστε προσεκτικοί κατά τον καθορισμό της διάρκειας των συμπτωμάτων σας . Αν τα συμπτώματα παραμένουν, ακόμα και αν έχετε λάβει κάποια θεραπεία, μην διστάσετε να κάντε κάποιες εξετάσεις.

ΤΑ ΠΡΟΩΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΒΛΑΒΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Εάν έχετε τα ίδια συμπτώματα για 4 εβδομάδες, ενημερώστε το γιατρό σας, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πράγματα που θα σας προτείνει .

Κοιλιακό φούσκωμα, πίεση και πόνος

Οι γυναίκες συχνά αισθάνονται φουσκωμένες, ειδικά πριν από την περίοδο ή όταν καταναλώνουν ορισμένα είδη τροφίμων που είναι γνωστά ότι προκαλούν φούσκωμα.

Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το φούσκωμα είναι επίσης ένα πρώιμο σημάδι του καρκίνου των ωοθηκών . Το φούσκωμα μπορεί να μοιάζει με κανονικό ή μπορεί να είναι πιο σοβαρό, ώστε να μην μπορείτε να φορέσετε σφιχτό φόρεμα ή να σηκώσετε το φερμουάρ του παντελονιού σας. Να θυμάστε ότι ο καρκίνος των ωοθηκών προκαλεί συνεχές και δυσάρεστο φούσκωμα.

Εάν, παρά τη λήψη διουρητικών και άλλων φαρμάκων, νιώθετε πρησμένες ακόμα και μετά από 2 εβδομάδες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν.

Προειδοποίηση : Το φούσκωμα συχνά σχετίζεται με δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, μετεωρισμό, κακή διατροφή, και παρόμοιες γαστρεντερικά θέματα.

Συχνουρία

Αν πάτε στην τουαλέτα πιο συχνά, χωρίς όμως να πίνετε περισσότερο νερό από ό, τι πριν, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η συχνή ούρηση είναι επίσης ένα κοινό σύμπτωμα του καρκίνου των ωοθηκών . Αλλά, πρώτα κάντε κάποιες εξετάσεις για να ελέγξετε τα ουροποιητικά και τα αναπαραγωγικά σας όργανα.

Προειδοποίηση: Η συχνή ούρηση μπορεί να προκληθεί επίσης από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος . Ο γιατρός πρώτα θα υποψιαστεί ότι έχετε λοίμωξη του ουροποιητικού, αλλά εάν τα συμπτώματα παραμένουν ακόμη και μετά τη θεραπεία, συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

 

 

loading...

Check Also

Αυτές είναι οι αιτίες που το ανεβάζουν στα ύψη

Το υψηλό επίπεδο του ουρικού οξέος, ή υπερουριχαιμία, είναι η υπερβολική συγκέντρωση ουρικού οξέος στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *