Παρασκευή , Αύγουστος 10 2018
Home / ΝΕΑ / Γιατί πήρε πίσω το αίτημα για εκλογές, τι φοβήθηκε ο Κυριάκος

Γιατί πήρε πίσω το αίτημα για εκλογές, τι φοβήθηκε ο Κυριάκος

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πίσω το αίτημα για εκλογές;

Η απαίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές στις 20 Αυγούστου εξαφανίστηκε πριν τη δει το φως του ήλιου της επόμενης μέρας. Είναι προφανές ότι στη Ν.Δ. κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάκιστη επικοινωνιακή κίνηση και έσπευσαν να την υποβαθμίσουν. Μάλλον είχαν δίκιο. Για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί έδειχνε πόση ιδιοτέλεια κρύβεται αυτές τις ημέρες πίσω από τους “χαμηλούς τόνους” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της Ν.Δ., που πριν τρεις ημέρες έλεγε ότι η καταστροφή στο Μάτι δεν προσφέρεται για ανούσιες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, προχθές την επικαλέστηκε για να ζητήσει εκλογές στο επόμενο εικοσαήμερο. Αυτό συνιστά καπηλεία.

Δεύτερον, γιατί αποτελεί έλλειψη σοβαρότητας να επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την καταστροφή στο Μάτι ως εξαιρετικό λόγο για εκλογές την ώρα που τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει ζητήσει εκλογές εκατοντάδες φορές για εκατοντάδες λόγους.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εργαλειοποιήσει σε τέτοιο βαθμό το αίτημά του για εκλογές, η συσχέτιση του αιτήματος με την τραγωδία εργαλειοποιεί και την τραγωδία. Αφού τις εκλογές θα τις ζητούσε ούτως ή άλλως, το μήνυμα που στέλνει είναι ότι θεωρεί το Μάτι βολικό για τη στρατηγική του. Κι αυτό δεν ακούγεται καλά.

Τρίτον, γιατί η 20ή Αυγούστου δεν έχει σχέση με την πυρκαγιά. Έχει σχέση με το τέλος των Μνημονίων. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι κάθε ημέρα μετά το τέλος των Μνημονίων τη φοβάται. Αυτό φοβάται και θέλει κάλπες εδώ και τώρα. Άσχετα αν εκείνη την ώρα μιλάει για τη φωτιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει το πολιτικό αδιέξοδο που θα αντιμετωπίσει και πιέζεται. Όσο περισσότερο πιέζεται τόσο πιο άσχημα εκτίθεται…

loading...

Check Also

Φωτιά στην Πεντέλη – Ιδιοκτήτης έριξε πετρέλαιο σε πεύκο

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *