Πέμπτη , Αύγουστος 9 2018
Home / LIFESTYLE / ΣΕΙΡΕΣ / Με τα φτυάρια στα χέρια…

Με τα φτυάρια στα χέρια…

Άφησαν τους νεκρούς και θάβονται μεταξύ τους. Αγώνας δρόμου για τη μεγαλύτερη αρλούμπα. Ανταγωνισμός σε ανοησίες, για να μην χάσουν την καρέκλα.

Και ας αφήσουμε τον Τσίπρα που δεν ξέρει τι του γίνεται. Βεβαίως και είπε αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την ανικανότητα της κυβέρνησής μου, αλλά το είπε επειδή άκουσε κάπου, πως έτσι συνηθίζεται να κάνουν οι πρωθυπουργοί.

Αναλαμβάνουν την ευθύνη (και ας μην ξέρουν γιατί…) και μετά (συνηθίζεται επίσης) κάνουν αλλαγές. Αλλάζουν αυτούς που ξεφωνήθηκαν περισσότερο (όπως ο Τόσκας) και κάποια κομματόσκυλα ως προϊόν σε υπερεπάρκεια…

Παράλληλα οι πρωθυπουργοί (του είπαν) πηγαίνουν στον τόπο της εκάστοτε τραγωδίας και κουνάνε το κεφάλι τους με θλίψη όταν τους μιλάνε για νεκρούς… Αυτό δεν το έπιασε αμέσως… και καθυστέρησε μια εβδομάδα…

Στο τέλος οι πρωθυπουργοί (του εξήγησαν) για να δείξουν συγκλονισμό κάνουν και ανασχηματισμό. Έστω και της πλάκας…

Γιατί της μεγάλης πλάκας θα είναι ο ανασχηματισμός που θα κάνει (αν τον κάνει) μιας και πρόβλημα του Τσίπρα δεν είναι ποιους θα βγάλει αλλά ποιους θα βάλει…

Οι προσφερόμενοι μόνο σε μπουλούκι αποδίδουν… Παράδειγμα το σε ποιόν αναγκάστηκε να καταφύγει, για να καλύψει την κορυφή στην Πολιτική Προστασία.

Επειδή όμως, ο Τσίπρας, έχει ακούσει πως ο ανασχηματισμός μπαλώνει καταστάσεις… τον έβαλε στο τραπέζι. Μπορεί να μην το είπε καθαρά. Αλλά το διέρρευσε… Το ίδιο είναι.

Τι το ήθελε όμως; Την πάτησε. Τρομοκρατήθηκαν στην κυβέρνησή του, εκτός βέβαια του Καμμένου, του Παππά, του Φλαμπουράρη και ίσως και του Σκουρλέτη που είτε είναι είτε δεν είναι στην κυβέρνηση αλλού είναι η χρησιμότητά τους…

Οι άλλοι έπαθαν πανικό. Πως θα ζήσουν χωρίς καρέκλα στην εξουσία που ούτε στον ύπνο τους την φαντάσθηκαν… Και μέσα στη σύγχυση τι σκέφθηκαν;

Να ανταγωνισθούν τον Πολάκη σε αρλούμπα μήπως και κριθούν χρήσιμοι στον Τσίπρα. Οπότε (έτσι υπολογίζουν…) δεν ανασχηματίζονται.

Μέχρι να το καλοσκεφτούν όμως ο Πολάκης αμόλησε την νέα αρλούμπα του και τους έκανε σκόνη.

Οι νεκροί (είπε με στόμφο ιστορικού μελετητή μεταξύ ουρανού και κολάσεως…) είναι που «θολώνουν” την πραγματική εικόνα του έργου της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των καταστροφών…

Τρέχα εσύ τώρα να ανταγωνιστείς τον Πολάκη σε ανοησία για να συγκινήσεις τον Τσίπρα, να σε βρει χρήσιμο και να μην σε αλλάξει στον ανασχηματισμό.

Γιατί το πρόβλημα με την καρέκλα παραμένει… Ο ανασχηματισμός ίσως γίνει. Έτσι έκανε και ο Ανδρέας (που τον αντιγράφει). Έτσι και οι άλλοι (οι παλιοί). Πως είναι δυνατόν να αλλάξουν αυτά, που μεγάλωσαν δυο γενιές… ιθαγενείς.

Αλλά πάνω στον φόβο και στον πανικό, βγαίνει ο σύντροφος Βερναρδάκης και παίρνει το φτυάρι να θάψει τον Πολάκη, ως ειδικό αρλουμπολόγο, μπας και προσεχθεί ο ίδιος από τον Τσίπρα.

Βγαίνει και τι μας λέει ο κομισάριος Επικρατείας σύντροφος Βερναρδάκης «Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος”.

Σοφία γκουρού αφιερωμένου στο Ζεν, συμπυκνωμένη σε 40 λέξεις… Μας άφησε άναυδους, ο γκουρού – σύντροφος και ας μην απάντησε στο ερώτημα που βασανίζει… το 96% της χώρας (αυτό που δεν ανήκει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ).

Δηλαδή, σύντροφε Βερναρδάκη, αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν, ας πούμε, 47 ετών ή 53 ετών ή άντε 54 ετών θα μπορούσε να τα φορτωθεί όλα αυτά; Και από ποια ηλικία αρχίζει το φόρτωμα των πρωθυπουργών; Κατά τη γνώμη σου πάντα…

Δεν χρειάστηκε απάντηση ο Βερναρδάκης. Σε ένα διήμερο τον «έθαψε”, ως αρλουμπολόγο, ο Κουβέλης. Κλείνοντας το μάτι στον Τσίπρα… (για την καρέκλα του στον ανασχηματισμό) «καθησύχασε” τους σανοφάγους δηλώνοντας «…αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια”. Με άλλα λόγια (κατά τον Κουβέλη) λυπούμαστε που οι 92 νεκροί θα χάσουν την έξοδο αλλά τι να τους κάνουμε…. Εμείς πάντως θα βγούμε!!!

 

Του Γιώργου Κράλογλου

capital.gr

loading...

Check Also

Elif – Επεισόδιο 154- 155

10Η ΕΝΤΟΛΗ,4,360… Δείτε όλα τα επεισόδια πατώντας ΕΔΩ loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *